Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

Μια τζούρα (σου)ρεαλισμού...



Κανένα πρωτάθλημα δεν χάθηκε με την Σαντερλαντ. Χάνεται κάτι που έχει τελειώσει και που έχει πρώτα διεκδικηθεί.... .Έχει γίνει το δρομολόγιο Ζενιθ- Ναδιρ με αυτη την ομάδα, γραμμη 2 Αγιος Αντιώνιος- 'Αγιος Δημήτριος. Πραγματικά αν το έκαναν επίτηδες για να μας αποτελειώσουν, τόση φαντασία δεν θα είχαν αυτά τα παιδιά.





Ακούω δικαιολογίες (υπαρκτές και μη), "φταίει το ότι δεν έπαιξε ο Χέντο", "φταίει ο Κουτίνιο που είναι τραυματίας και λείπει από την ομάδα ο καλύτερός της παίκτης" "Φταίει η διαιτησία" "Φταίει ο Κλοππ που δεν έκανε ροτέισιον"

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο Γερμανός έχει βρει μία ομάδα η οποία σταθερά μπορεί να κρατήσει το 0 πίσω μετά από τόσα παιχνίδια. Ο Κλαβαν, ήταν φοβερός από την μέρα που μπήκε στην ενδεκάδα μέχρι χθες. Ο Λόβρεν κόλλαγε δίπλα του άψογα και οι 2 μαζί με τον Μινιολέ, είχαν συμμαζέψει το σαράβαλο που είχαμε μέχρι τότε για άμυνα, αρκετά.

'Εχει απόλυτο δίκιο ο Κλοππ να λέει ότι δεν ξέρει τι να πει στους παίκτες για το αν παίξανε καλά ή όχι, γιατί η αλήθεια είναι πως ούτε και στο στάδιο του φωτός απειληθήκαμε ιδιαίτερα. Σίγουρα υπήρξαν στιγμές -όπως το τετ α τετ του Ντεφό- που η άμυνα κοιμήθηκε. Ωστόσο δεν νομίζω πως η εικόνα του ματς έδειχνε ικανή την ομάδα του Μόγιες να βάζει 2 γκολ.

Αυτό που έγινε ορατό στο πρώτο ημίχρονο ήταν η απουσία του Χέντο, κυρίως όταν δεν είχαμε την μπάλα και προσπαθούσαμε να την κερδίσουμε ή όταν την είχαμε στο δικό μας μισό και προσπαθούσαμε να την περάσουμε στους 3 μπροστινούς. Κάτι όμως που άλλαξε άρδην στο δεύτερο ημίχρονο που η μπάλα ήταν μονίμως σε πόδια δικών μας.

Ο Φιρμίνιο μετά από το εξαιρετικό ματς που έκανε με την Σίτυ ήταν αγνώριστος. Και εδώ υπάρχει η δεύτερη δικαιολογία: Κούραση!!! Καταλαβαίνω όσους μιλάτε για ροτεισιον σε τέτοια ματς. Συμφωνώ κιόλας  με το μερικό ροτέισιον σε τέτοια παιχνίδια. Συμφωνώ όμως όταν έχεις παίκτες να κάνεις ροτεισιον. Δεν έχουμε ρε μάγκες παίκτες πίσω από τους βασικούς. 15 άτομα είναι και προσπαθούν.

Έγραψα και προχθές ότι το ρόστερ μας δεν είναι για την θέση που είμαστε. Ένας πολύ καλός προπονητής είναι, που προσπαθεί να φτιάξει ομάδα με λειψά εργαλεία. Θα υπάρχουν γκέλες. Και ακόμα δεν νομίζω να έχει χαθεί κάτι. Ακόμα και διπλό στο Τότεναμ να κάνει η Τσέλσι.

Τα ματς ήταν συνεχόμενα και η πίεση η ομάδα να κερδίσει την Σίτυ μεγάλη. Αν ξέραμε ότι θα πάρουμε 1 από τα 2 αυτά ματς, ποιό θα λέγαμε όλοι; όχι ότι θέλουμε, αλλά ότι πιστεύουμε; Προφανώς, με την ΣΙΤΥ.

Θα είναι τραγικότερο το πρόβλημα τώρα που ο Μανέ θα αποχωρήσει και η κάθε απώλεια βασικού παίκτη της ομάδας, όσο είναι αυτός ο πάγκος της.

Δυστυχώς δεν φαίνεται να υπάρχει διάθεση να ξοδευτούν τρελά ποσά τον Ιανουάριο. Οπότε μένουμε ψύχραιμοι και κρίνουμε από τις ενέργειες της ομάδας.

Δεν με απογοητεύει τόσο πολύ το αποτέλεσμα όσο άλλους γιατί αυτή την γκέλα την θεωρώ λογική (σε αντίθεση με εκείνη με την Μπερνμουθ που χάσαμε δικό ματς). Λογική από την άποψη ότι σε κάποιο ματς θα έβγαινε και η κούραση και όλα.

Καταλαβαίνω πολύ τον Κλοππ επίσης όταν λέει πως η κούραση δεν είναι δικαιολογία, αλλά περισσότερο νομίζω ότι και αυτός το λέει για να το εμπεδώσουν οι παίκτες, παρά επειδή το πιστεύει όντως.

Δεν θα μπω στο τρυπάκι να αρχίσω να φέρνω πάλι τους στόχους 4αδας στο προσκήνιο. Αυτή τη στιγμή η ομάδα έχει ως πολύ ορατό στόχο το πρωτάθλημα. Κανένα πρωτάθλημα δεν κερδήθηκε με την Τσέλσι στο Λονδίνο, και κανένα πρωτάθλημα δεν χάθηκε χθες. Υπάρχουν 17(;) αγώνες ακόμα και μεγάλες νίκες θα κάνουμε και άλλες γκέλες θα κάνουμε όπως όλες οι υπόλοιπες ομάδες, πλην της καημένης της Μαρκετινγκ Γιουναιτεντ που την αδικεί η διαιτησία, σε αντίθεση με μας που μας πάνε τρένο κάθε αγωνιστική.

Το μόνο που πραγματικά με πείραξε είναι σήμερα ζήσαμε ξανά αυτό το "γαμω την ....... μου" (βαλτε εσείς την λέξη), που ζούμε κάθε χρόνο. Κερδίζεις την Σίτυ; Σε περιμένει όλο τρέλα η Σαντερλαντ στην γωνία....αυτός είναι (σου)ρεαλισμός αυτής της ομάδας, από τα 10 μου χρόνια που την θυμάμαι.


Υ.Γ. Για μένα ήταν και τα 2 πέναλτι. Και μάλιστα ο Κλαβαν είναι και κόπανος που το κάνει. Ακόμα όμως και να μην είναι κάποιο ή να μην είναι το φάουλ που προέρχεται το δεύτερο, δεν νομίζω ο διαιτητής να είχε δόλο, οπότε κακώς καθόμαστε και ασχολούμαστε με την διαιτησία. Το πέναλτι για να μην το δώσει διαιτητής δεν πρέπει να το κάνεις και εσύ, ο Μανέ έχει απλώσει το χέρι και κόβει την μπάλα, τι θα κάνει δηλαδή ο διαιτητής, δεν θα το σφυρίξει επειδή μπορεί να έχει κάνει λάθος στο φάουλ πριν; Ο Κλαβαν κάνει τόσο χαζό πέναλτι που λες κρίμα που το είδε, θα μπορούσε να τον απαλλάξει λόγω βλακείας (πάνω στην φάση βλακεία εννοώ, στιγμιαία)