Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

ΟΛΟΚΑΥΛΩΜΑ!


Σχωράτε με για τον τίτλο, αλλά * θα καταπιεζόμουν πολύ αν δεν έγραφα αυτό που μου ήρθε κατευθείαν.



Δεν έγραψα μετά το παιχνίδι με την Μιντλεσμπρο επειδή βαριόμουν δεν είχα χρόνο. Η ομάδα σε εκείνο το παιχνίδι έπαιξε ιδιαίτερα καλά. Δεν έχω σκοπό να το κουράσω με το προ-περασμένο ματς, 4 λέξεις θα πω μόνο. ΛΑ ΛΛΑ ΝΑ ΡΟΣ.

Πάμε τώρα στα φρέσκααααα....

Κατά την διάρκεια του αγώνα, μιλούσα με τον συμπαθέστατο γκαντέμη φίλο μου Γιώργο και ενώ μου λέει ότι έχουμε μπει κάπως φοβισμένα στο παιχνίδι του λέω, ότι είναι τα πρώτα 25' λεπτά, και αν βγουν αυτά θα είναι πιο εύκολο. Η πυρίτιδα δεν ανακαλύφθηκε εκείνη την ώρα σε καμία περίπτωση.

Η Νέβερτον μπήκε πάρα πολύ δυνατά στο παιχνίδι. Δυνατά στην συγκεκριμένη περίπτωση σε κυριολεξία. Θέλησε να πάει το παιχνίδι στο physical. Και από την στιγμή που ήταν γηπεδούχος και είναι χειρότερη ποιοτικά ομάδα από εμάς, ορθώς έπραξε. Και ήταν φυσιολογικό για την Λίβερπουλ να χρειαστεί κάποιο χρονικό διάστημα ώστε να μπει στον πλήρη ρυθμό του αγώνα,

Θεωρώ το physical game, και το "ξύλο" γενικά το aggressive παιχνίδι πλήρη αποδεκτό αρκεί να μένει σε ποδοσφαιρικά πλαίσια. Το θέμα είναι πως συνήθως όσο περνάει ο χρόνος τόσο πιο εύκολα γίνονται τα πράγματα για την ομάδα που υπερισχύει σε ποιότητα. Καθώς ειδικά σε κλίματα όπως το αγγλικό η κούραση των παικτών είναι σαφώς μεγάλη, και αν συμπεριλάβουμε και τον ρυθμό των αγώνων εκεί....καλύτερα εμείς να ανάψουμε τσιγάρο.

Στα πρώτα 25 λεπτά λοιπόν, αναμφισβήτητα καλύτερος για την ομάδα ήταν ο...Κλαβαν. Μια πολύ ευχάριστη έκπληξη. Όχι ότι είχε δείξει κακά δείγματα. Απλά δεν του το είχα. Πολύ καλός ήταν και στο ματς με την Μιντλεσμπρο.

Όπως έγραψα και στο προηγούμενο άρθρο στο οποίο δεν...έπεσε και ο σέρβερ και από επισκεψιμότητα, η ομάδα έχει πρόβλημα στην δημιουργία υπό πίεση όσο λείπει ο Κουτίνιο. Μαζί με αυτό έγραψα και ότι ο Φιρμίνο απουσία Κουτ, δεν είναι ο ίδιος σε καμία περίπτωση. Αναγκάζεται να γυρίσει ακόμα πιο πίσω για να βοηθάει στο θέμα της δημιουργίας και έτσι ψιλοχάνεται.....Το είπε και το αλτερ έγκο μου (ο Κλοππαρος ντε...) στην ποστ γκειμ συνεύτευξη του SKY ότι ο Βραζιλιάνος δεν είναι σε καλή κατάσταση. Ωστόσο το ότι δίνει ο,τι έχει σε κάθε ματς, τον κάνει να μένει στην ενδεκάδα. Με βρίσκει απολύτως σύμφωνο, ειδικά από την στιγμή που δεν έχεις και κάποιον να τον τρώει ο πάγκος σε εκείνη την θέση,

Και κλείνοντας, σε ατομικό επίπεδο θα ήθελα να σταθώ λίγο στον Ορίγκι. Το λέω από πρόπερσι. Το παιδί αυτό στην Λίβερπουλ μπορεί να γράψει ιστορία. Είναι πολύ συγχρονο φορ, έχει τα πάντα, μπορεί να έχασε την ευκαιρία από το φοβερό γύρισμα του κλάιν (αν δεν κάνω λάθος), αλλά έχει βάλει τόσα και μπορεί να βάλει άλλα τόσα. Το τόσο σημαντικό δεν είναι τα γκολ, είναι οι βοήθειες που δίνει κυρίως εκτός περιοχής. Στεκεται στο πρέσινγκ, δεν του παίρνεις εύκολα την μπάλα, πασάρει καλά (όχι τέλεια, αλλά καλά), δεν χάνει κατοχές, δεν είναι ατομιστής, είναι γρήγορος....έχει όλα όσα πρέπει να έχει ένας επιθετικός για να πετύχει.

Σε ομαδικό επίπεδο, αρχικά θα σταθώ στην αγαπημένη μου αμυντική λειτουργία. Για δεύτερο σερί ματς δεν δεχτήκαμε γκολ, και αυτό είναι σημαντικό. Όχι πιο σημαντικό όμως από το ότι σε in play παιχνίδι (και τι παιχνίδι), δεν δέχτηκε ούτε ΜΙΑ φάση. Δεν ανησυχήσαμε ποτέ. Σε πολλά ματς έχει γίνει αυτό, μόνο στο χθεσινό δεν φάγαμε γκολ, και με την Μαρκετινγκ. Fucking Finally, που λεν και στο χωριό μου.

Δεν συμφώνησα ιδιαίτερα με την αντικατάσταση του Λαλλάνα . Όχι ότι ο βρετανός ήταν τόσο καλός εχθές, αλλά πιστεύω ότι ο Τσαν έπρεπε να μπει στην θέση του κακού... Τζίνι!

Δεν μου αρέσει να κρίνω μόνο εκ του αποτελέσματος. Πιστεύω ότι εκεί ο Κλοππ έκανε λάθος και το ίδιο θα έλεγα ακόμα και αν το γκολ το έβαζε ο Ολλανδός.

Κάτι πολύ σωστό που είπε ο Καραγχερ χθές στο συνδρομητικό της Αγγλίας, είναι το ότι μεγάλο μερίδιο για την επίτευξη πάρα πολλών τερμάτων από πλευράς μας, είναι το ότι ο κλοππ έχει αποφασίσει ότι το πλάτος της ομάδας θα είναι πολύ "στενό", οι πλάγιες γραμμές μας δηλαδή, η μία πάρα πολύ κοντά στην άλλη.



Όπως βλέπεται στο παραπάνω γράφημα του συναδέλφου, η μπάλα δεν έτυχε να πάει σε δικό μας μετά το δοκάρι του Σταριτζ. Πέτυχε. Η μπάλα μετά από ένα σουτ στο δοκάρι μπορεί να πάει είτε δεξιά είτε ευθεία, είτε αριστερά. Είχαμε δηλαδή 66% πιθανότητες να πάει η μπάλα σε δικό μας παίκτη, καθώς αν πήγαινε δεξιά (όπως βλέπουμε τώρα) ερχόταν ο Φιρμίνο.

Ασφαλώς αυτό γίνεται σε κάθε επίθεση της Λίβερπουλ. εξ ου και η ευχέρεια της ομάδας στην δημιουργία φάσεων και ειδικά από τα χαφ που έρχονται από το κέντρο και έχουν ανοιχτό εκμεταλλεύσιμο χώρο, κυρίως στην αδύνατη πλευρά.

Χθες λόγω του κακού τρανζίσιον με τον Φίρμινο να γυρνάει κτλ (τα έγραψα πιο πάνω) η ομάδα δεν έβγαλε τόσες φάσεις, αλλά και πάλι, καμία δεν ήταν "μισοευκαιρία" έιχαμε 4-5 κλασικές ευκαιρίες να πάρουμε το ματς. Τις 3 μετά το  75' που έπεσε η Εβερτον λόγω κούρασης. Έγινε η μία γκολ, το πήραμε. Και το αξίζαμε.

Πραγματικά ήταν από τα ματς που χαίρομαι να βλέπω. Με τα όλα του. Μπάλα, ξύλο, βρώμικο παιχνίδι και τα πάντα όλα, που λέει και ο άλλος συνάδερφος.

Δεν θυμάμαι ακριβώς την αντίδραση μου στο γκολ, αλλά χαίρομαι που ο παππούς μου που έχει καρδιά ζει ακόμα, μετά την κραυγή που έβγαλα στις 12 παρα 6.

Πραγματικό ντέρμπι που το πήρε η μεγαλύτερη ομάδα στο νησί. Και όχι μόνο στο Λίβερπουλ. Ήρθε και το καπνογόνο μετα το γκολ από τα ψυχάκια στις εξέδρες, και έγινε ΟΛΟΚΑΥΛΩΜΑ.

5. Πραγματάκια για το τέλος.

1. Δεν έχω πρόβλημα να κάνω κωλοτούμπα όταν κάποιος με διαψεύδει. έχω κάποιες σταθερές και κάνω κριτική σε αυτό που βλέπουν τα μάτια μου. Συμπαθω τον Κλοππ, λατρεύω τον Κλοππ για την ακρίβεια αλλά το λάθος του θα το πω. Όπως θα πω και το σωστό του Λούκας που "μισώ". Έχω γράψει από την αρχή πιστεύω ότι το πρωτάθλημα μπορούμε να το χτυπήσουμε, πίστευα ότι θα το πάρει η Σίτυ. Έχει μείνει πίσω και αυτό είναι πολύ καλό. Γιατί η Τσέλσι θα κάνει γκέλες. Ομάδα που τις νίκες τις κάνει στο γκολ, θα κάνει γκέλες. Πολύ καλός προπονητής ο Κόντε. σπουδαία δουλειά, όπου και αν έχει πάει και μπράβο του. Αλλά δεν νομίζω να αντέξει και πάρα πολύ το αήττητο σερί.

2. Χαίρομαι για τα 2 συνεχόμενα cleαn sheet. Υπάρχει ελπίδα. Φαίνεται να υπάρχει διάθεση να μην αυτοκτονήσουμε πολλές φορές ακόμα. Όσο μπροστά θα βάζουμε 2+ δεν πρέπει να χάνεται βαθμός.

3. Ο Λούκας Λέιβα από χθες για μένα πρέπει να μείνει στην ομάδα. ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΖΕΙ. Αλλά να είναι στο ρόστερ.

ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΘΕΟΥΛΗΣ.






4. Θέλω να πω μια τεράστια συγγνώμη λοιπόν στον Ανταμ τον Λαλλάνα. Βούλωσέ μας το στόμα ρε Λαλλάναρε.

5. Ο κύριος Κούμαν έβγαλε γλώσσα μετά το ματς και ΄ήρθε να μας πει για τον Λόβρεν. "Δεν μου αρέσει καθόλου να μιλάω για  διαιτησία αλλά*....ο Λόβρεν ξεκίνησε τον τσακωμο"....μπλα μπλα μπλα....horseshit! Άμα ήθελε να κλαφτεί για την διαιτησία να μας απάνταγε αντρίκια στην ερώτηση για το τάκλινγκ του Μπαρκλει (ΕΛΑ ΡΕ ΠΑΙΚΤΟΥΡΙ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΣΙ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΟΥ) . Γιατί έκανε την κότα;

* Nothing somebody says before the word "but" really counts:  Πόσο αλήθεια!

Υ.Γ. "Έτσι, τέτοιο γ@*&σι θέλανε τα μ...ι@, στο 94'" μπορεί να σκεφτόταν κάποιος. Εγώ δεν υιοθετώ, απλά λέω τι μπορεί να σκεφτόταν κάποιος.

Y.Γ.1 Καλά Κλοππούγεννα.