Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

ΧΑΡΙΖΟΝΤΑΙ ΒΑΘΜΟΙ: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ LIVERPOOL FC!


Εμάς εδώ στο Λίβερπουλ μας περισσεύουν λίγοι βαθμοί και μέρες που είναι λέμε να τους χαρίζουμε σε όσους δεν τα πάνε πολύ καλά φέτος.


Κάθε βδομάδα η ίδια αρρώστια. Είναι αδιανόητο να αδικούμε έτσι τους εαυτούς μας. Στο 4ο λεπτό όλοι νομίζαμε πως το ματς με την Μπορνμουθ ήταν μια κακή παρένθεση. Και όντως φανήκαμε ορεξάτοι στην αρχή του ματς, σίγουρα το γκολ του ίσως καλύτερου παίκτη μας εχθές, έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα να μπορεί να έχει περισσότερη υπομονή στο παιχνίδι της, να μπορεί να επιτίθεται αλλά και να αμύνεται με πιο καθαρό μυαλό, ξέροντας ότι ουσιαστικά το παιχνίδι έχει αρχίσει με 1-0.

Στο 15' ο Λόβρεν μία πολύ λάθος εκτίμηση και βρεθήκαμε σε κίνδυνο αλλά ευτυχώς, ο ίδιος έτρεξε και σε συνεργασία με τον Κάριους, κλείσανε το σουτ του Αντόνιο.

Και αυτή ήταν η μόνη αξιόλογη in play ευκαιρία, της ομάδας του ανατολικού Λονδίνου.

Το φάουλ που δίνει ο Λαλλάνα για το goal του Παγιέ, για μένα είναι αχρείαστο, ειδικά από την στιγμή που ο μισός πλανήτης γνωρίζει την ικανότητα του Γάλλου σε τέτοιου είδους χτυπήματα. Τείχος και αντίδραση Κάριους ας μην σχολιάσω γιατί δεν θέλω να γίνομαι κακός μέρες που είναι.

Ύστερα. Ο Μάτιπ στο 2ο γκολ δεν ξέρω τι ακριβώς κάνει, αλλά θυμάμαι που κάτι τέτοιες αντιδράσεις είχα και εγώ όταν βαριόμουνα να παίξω μπάλα στην γυμναστική.

Το πιο χαρισμένο γκολ που έχουμε δεχτεί ως τώρα. Αν και συνδιεκδηκουν πολλά μαζί του.

Στο 44' δεν μας δίνεται (κατ' εμέ τουλάχιστον) καθαρό πέναλτι πάνω στον Λαλλάνα.

Για μένα επίσης στο πρώτο ημίχρονο παίζουμε με 10 παίκτες. Εκείνη η ψυχή ο Βαινάλντουμ υπάρχει ή όχι μόνο αυτός ξέρει. Πολύ κακό παιχνίδι γενικά ο Ολλανδός. Στο δεύτερο ημίχρονο ανέβηκε κάπως αλλά οι αποφάσεις του στην τελική προσπάθεια, πέραν του γωνιακού σουτ που πέρασε αουτ, είναι εγωιστικές και τραγικές.

Σε πολύ ρηχά νερά για ακόμα ένα ματς και ο Φιρμίνο. Σύμπτωση! Ότι όποτε δεν παίζει ο Κουτίνιο ο Φιρμίνο είναι από κακός έως ανύπαρκτος. Αυτό νομίζω γίνεται επειδή η κλασική κίνηση που κάνει ο Κουτ όταν συγκλίνει ανοίγει χώρους στην αντίπαλη περιοχή και δημιουργεί ανισορροπίες, τις οποίες μπορεί να εκμεταλλεύτει άψογα ο Φιρμίνο.

Η ομάδα δείχνει να μπορεί να δημιουργήσει και να σκοράρει και χωρίς τον Κουτίνιο. Αυτό που πραγματικά λείπει από την ομάδα χωρίς τον Βραζιλιάνο είναι η δημιουργία από τα 2/4 του γηπέδου. Το δευτερεύον κυρίως τρανζίσιον γκέιμ των "κοκκίνων" έχει πέσει κατακόρυφα εδώ και 3 ματς. Ο Χέντερσον που έχει κυρίως αυτόν τον ρόλο δεν είναι κακός αλλά σε πολλά ματς πριν έπαιρνε σημαντικές βοήθειες από τον Κουτίνιο που τώρα δεν υπάρχουν.

Τα καλά νέα είναι ότι η εικόνα της ομάδας επιθετικά (5 γκολ σε 3 ματς) δείχνει πως μπορούμε να ζήσουμε για λίγα ματς και χωρίς τον βραζιλιάνο.

Τα κακά νέα, είναι πως τα αποτελέσματα δεν δείχνουν το ίδιο.

Καλά νέα είναι επίσης ότι υπάρχει αμυντική λειτουργία στην ομάδα .

Κακά νέα είναι πως το ξέρουν οι επιθετικοί άλλων 19 ομάδων.

Καλά νέα για την αμυντική λειτουργία της ομάδας είναι το παρακάτω στατιστικό


Κακά νέα για την αμυντική λειτουργία της ομάδας μας ειναι η παρακάτω εικόνα με το σκορ μη σβησμένο.


Γαμάτο;

Παίζουμε μόνοι μας, και φέρνουμε X!

Μια καλή περίπτωση τερματοφύλακα, είναι ο Πάβιτς. Ας το κοιτάξουν μιας και όλα τα ματς σε σκορ ΠΟΛΟ κυμαίνονται.

Οι μέρες και η υπομονή με τον Κάριους φαίνεται να εξαντλούνται. Το κακό είναι πως αν ο Γερμανός δεν δείξει άμεσα πως μπορεί όντως να σταθεί και γυρίσουμε σε λύση Μινιολέ δύσκολα θα γυρίσει στον άσσο πάλι.

Οπότε αναγκαστικά και μη πρέπει να τον ανεχτούμε δούμε για λίγα ματς ακόμα. Το θεωρώ φυσιολογικό όπως ξαναέγραψα να κάνει κάποιες γκέλες, αλλά ντάξει, πρέπει κάποια στιγμή να τελειώνει.

Η πίεση που του ασκείτε είναι πολύ μεγάλη με ενδεικτικό το ότι μετά το 1-1 η κάμερα τον δείχνει όλη την ώρα, σε αντίθεση με τον Ραντολφ, που μετά το 2-2 και την γκέλα που κάνει δεν τον ενοχλεί κανείς.

Αντιθέτως όταν βγάζει το σούτ του Χεντερσον (τι έβγαλε ο π##@$;;!!), έγινε και ήρωας.

Επόμενο κεφάλαιο Μανέ. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά κινητικός και καλός. Όσο η ώρα περνούσε ο ίδιος φάνηκε να εκνευριζόταν. Όταν παίζεις καλύτερα και δεν κερδίζεις είναι λογικό.

Και τέλος, Κλοππ. Κάνε μία αλλαγή, βάλε τον Γουντμπερν, βάλε κάποιον, βοήθα την ομάδα κάπως. 1 αλλαγή; Σοβαρά;

Σίγουρα είχαμε απουσίες και δεν υπήρχαν αξιόλογες λύσεις αλλά προτιμώ τον διψασμένο Γουντμπερν, παρά τον ανύπαρκτο στο ματς Φιρμίνο.

Δεν είναι κακό να τον τραβήξεις στον πάγκο αφού δεν παίζει καλά Όλοι οι παίκτες έχουν κακές μέρες, έτσι είναι το ποδόσφαιρο.

Σίγουρα ο Γερμανός ξέρει καλύτερα από μας τι πρέπει να κάνει. Αλλά παρατηρώ συνεχόμενα παιχνίδια που δεν έχει ιδέες να πάρει το ματς με κάποιες είτε τακτικές αλλαγές, είτε αλλαγές παικτών.

Το πρωτάθλημα είναι ούτε στα μισά του, η ομάδα δείχνει πως αν διορθώσει τα αμυντικά προβλήματα που έχει μπορεί να χτυπήσει τοπ-2.

Το θέμα είναι αυτό να γίνει όσο πιο σύντομα ώστε να σταματήσουμε να πετάμε τέτοιους βαθμούς.