Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

All we need is hope....

Ξανά εδώ. Μέρες παράξενες. Θαυμάσιες μέρες. Το κακό είναι πως πλέον, δεν έχω χρόνο να δω ούτε ένα ματς. Απλά παρακολουθώ τις εξελίξεις. Και προτιμώ αυτές για τις ποδοσφαιρικές "βόμβες" παρά για τις πραγματικές!

Είχα μια συζήτηση πρόσφατα με ένα καλό φίλο. Και θέλω να μοιραστώ την άποψή μου με όσους διαβάσουν αυτό το κομμάτι. Δεν γεννήθηκα, ούτε και έγινα φίλος της Μπορούσια Ντορντμουντ από πιτσιρίκι. Γενικά πέρα από την Ζανκτ Πάουλι (λόγω πολιτικών φρονημάτων) δεν υποστήριζα ποτέ κάποια γερμανική ομάδα ιδιαίτερα. Απλά μισούσα την Μπαγερν! Όταν το 2011 έγινε ότι έγινε στο μάτς μεταξύ των Βεστφαλών με την Μαρσέιγ, έβριζα και εγώ σαν οπαδός του Ολυμπιακού την Ντορντμουντ. Την χρονιά 2012-2013 που άρχισα να παρακολουθώ την ομάδα στο Τσαμπιονς λίγκ, άρχισα και να την "ερωτεύομαι". Κάτι με τράβαγε στον τρόπο παιχνιδιού της. Και άρχισα να την παρακολουθώ συχνότερα και συχνότερα, μέχρις ότου δεν έχανα ματς! Ο λόγος; Γιουργκεν Κλοππ. Έχω πρήξει κατά καιρούς αρκετά καμπανέλια στο facebook. Το ότι αυτός ο άνθρωπος έχει μέσα του ένα πάθος για αυτό που κάνει και το πως το εκφράζει στον πάγκο, χωρίς να προσβάλει ταυτόχρονα κανέναν, είναι κάτι πολύ ωραίο στις μέρες μας θαρρώ!

Πάμεστο ψητό. Έκανε η Λιβερπούλ την σωστή επιλογή; ΝΑΙ! Και όχι επειδή είμαι ΄λάτρης του Γερμανού, και όχι επειδή πέταξε τα μάτια του Μουρίνιο στην χωματερή, ούτε επειδή κατούρησε την Σιτυ μέσα στην Αραβία με 4 μπαλάκια. Η διοίκηση των κόκκινων είχε ουσιαστικά να επιλέξει μεταξυ του Κλόππ και του Αντσελλότι! Ο κόσμος της ομάδας, φύσιν, δεν χρειαζόταν Ατζελοτηδες αυτή την εποχή. Ήθελε κάποιον που θα κάνει το κλάμπ πάλι πιο "διάσημο" κάποιον που ο κόσμος θα έχει την προοπτική να τον λατρέψει, και να βλέπει την ομάδα για αυτόν! Να ΠΙΣΤΕΨΕΙ, στην ομάδα και να ενθουσιαστεί μαζί του! Να τον κάνουν οι Γιανκηδες μπλουζάκι ρε παιδί μου! Ο Αντσελλότι αν ερχόταν, θα ήθελε παίκτες, υπομονή, επιτυχίες, άμεσα αποτελέσματα. Τα ίδια ισχύουν και στην περίπτωση Κλοππ. Με μία διαφορά. Ποιος θα πεί κάτι στην διοίκηση αν ο Κλόππ αποτύχει; Ο κόσμος ήταν αυτός που παρακάλαγε την ομάδα να τον φέρει! Επίσης είναι άλλο πράγμα για την ομάδα αυτή καθ΄αυτή να έχει στον πάγκο έναν νέο και ενθουσιώδη- παθιασμένο με το κλάμπ προπονητή, παρά έναν ήδη αποτυχημένο επί αγγλικού εδάφους "δημόσιο υπάλληλο". ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Δεν εννοώ ότι ο Ιταλός, δεν είναι καλός προπονητής, προς θεού! Αυτά που έχει πετύχει ο Αντσελλότι ως προπονητής ίσως και μην τα δεί ούτε στον ύπνο του ο Κλοππ. Ωστόσο όσο καλύτερο και ακούγεται το όνομα του Αντσελλότι αυτή τη στιγμή. Ο ιταλός είναι εππαγγελματίας. Η Λιβερπούλ χρειαζόταν "οπαδό", συναίσθημα! ΚΙΝΗΤΡΟ! Η Λίβερπούλ χρειάζεται ελπίδα!

Για αυτό όπως και σε πολλές μεταγραφές, δεν έχει σημασία αν ο προπονητής/παίκτης θα αντεπεξέλθει στις προσδοκίες, αν θα πάρει τίτλους κτλ....Η επιλογή είναι σωστή! Είτε πετύχει ο Κλόππ, είτε όχι.

Υ.Γ προσωρινά άνοιξε, το φμπ, θα ξανακλείσει εν ευ θέτω.

Υ.Γ 1 Στέρλινγκ; Πατώνεις;;;

Υ.Γ 2 Έλα να ΑΡΡΩΣΤΗΣΟΥΜΕ λίγο ακόμα....