Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Αν όχι εμείς, ποιοι; Αν όχι φέτος, πότε;


Και 7 μήνες μετά την τελευταία μου ανάρτηση! 'Εχουμε και δουλειές! Από τότε έχουμε πάει τελικό Europa League, και έχουμε ...νικήσει πολλούς ....Doubters. Αλλά δεν βγήκαμε Ευρώπη. Τερματίσαμε 8οι. Λίβερπουλ! Διαβάστε το, για σας τα έγραψα, εγω τα ξέρω.


Θα προσπαθήσω να μην γίνω υπεραναλυτικός, αλλά ταυτόχρονα να δώσω το τι βλέπω εγώ σε αυτά τα πρώτα παιχνίδια.

Καταρχάς μου αρέσει η πίεση που βλέπω από την ομάδα Και αυτός ήταν ο λόγος που δεν χωραγε ο Μπεντέκε στην ομάδα. Απο πέρυσι, έγραψα ότι ο παίκτης δεν είναι κακός, αλλά δεν κάνει σε αυτό που θέλει να παίξει ο Κλοππ.

Η ομάδα δείχνει να έχει πολλές ιδέες στην επίθεση και πολλούς τρόπους να βρεί το "chance creation". Επίσης η προσθήκη του Μάτιπ και η τοποθέτηση του δίπλα στον Λόβρεν έχει δείξει πως η πρόθεση του Γερμανού με δυο γρήγορα σέντερ μπακ. ειναι να σταματάει το τρανζίσιον του αντιπάλου αρκετά ψηλά και χωρις να του δίνει πολλες ευκαιρίες να περνάει στα 3/4 του γηπέδου. Αυτός είναι και ο λόγος που ο Γερμανός επιλέγει πλέον σε μόνιμη βάση τον Μιλνερ ως αριστερο μπακ.

Ο Τζέιμς μπορεί να μην είναι και πιο ταλαντούχος παίκτης με την μπάλα στα πόδια αλλά σε στοιχεία όπως closing down, interceptions, αλλα και στο να πατάει απειλητικά την αντίπαλη περιοχή ειτε με overlap, ειτε με crossover, είναι μανούλα. 

(KAI TΩΡΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΜΑΝΟΥΛΑ... ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΜΟΥΡΙΝΙΟ !)

Για τον Τζίτζι θα γράψω το εξής. Δυστυχώς δεν υπάρχει χώρος να παίζει πιο ψήλα. Δυστυχώς. Είναι πολύ καλός στο ρόλο ψευτοκταριου που έχει, τοσο ανσταλτικά και πάνω από το κέντρο αλλα και στο δικό μας μισό, όχι απλά δεν είναι πληγή αλλά κινείται και πολύ έξυπνα ώστε να δώσει τρανζίσιον στην ομάδα, είτε κερδίζοντας μπάλες είτε κινούμενος εύστοχα στον χώρο όταν άλλος παίκτης κερδίζει την μπάλα. Με την μπάλα στα πόδια, -ειδικά στα τελευταία παιχνίδια- όταν φτάνει στα 3/4 δείχνει να ψάχνει ένα γκολ, πιο πίσω είναι πιο σίγουρος στις μεταβιβάσεις του από ότι τον περίμενα. 

Από την μέση και μπροστά: Ο στόχος είναι ο εξής η διάταξη των 4ων αλλάζει συνέχεια, σαν ρολόι. Διαρκής πρέσινγκ χωρίς την μπάλα και με την μπάλα. δεν παίζει γραμμή κανείς (επιτέλους) ουσιαστικά προσπαθούν να κάνουν το παιχνίδι όσο πιο direct, γίνεται με κάθετες πάσες και συνεχή κάθετα κοψίματα παικτών προς το τέρμα του αντιπάλου. Με όσο πιο γρήγορο τέμπο γίνεται.

'Επειτα. Κάποιος πρέπει να πεί στον Πεπιτο, ότι όταν ένα ματς του στραβώνει τα πρωτά 2 λεπτά, εχει άλλα 88, τι κατάθλιψη είναι αυτή που τον πιάνει.

ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΝΕΑ. Είμαι βέβαιος ότι ο τραυματισμός του Λαλλανα, θα είναι για 10 μέρες και στο παιχνίδι με τους Μανκς , οχι μόνο θα παίξει βασικός, αλλά θα πρεσάρει και 105 λεπτα.

Εκεί νομίζω πρέπει να αρχίσει και ο Τσαν. Έχει χάσει έδαφος από τους τραυματισμούς. Ειμαι σχεδόν βέβαιος -επισης- οτι θα μπεί με την Μαρ γιουν. Χρειάζεται. Τον πιστευω γενικά πολυ. Είναι παίκτης που μπορει να κάνει την διαφορά σε παιχνίδια που κρίνονται στο aggressivity. Δεν έχει άλλον τέτοιο παίκτη η ομάδα. Εννοώ καθαρότατο 6αρι, Ετοιμο. Σκύλο. Να βάλει το κεφάλι του να πάρει με τα δόντια την μπριζόλα απο τον κροκόδειλο. (Ανατρίχιασα)...έχουμε βέβαια άλλο ένα 6αρι....

Το αστείο Λούκας κάποτε πρέπει να τελειώσει. Καλός χρυσός άγιος, αλλά όχι για την Λιβερπουλ που θέλουμε. Δεν έχω τίποτα με τον άνθρωπο, απλά δεν μπορώ να τον βλέπω άλλο.

Πέρα από τα αγωνιστικά η ομάδα δείχνει οτί έχει αρχίσει να φτιάχνει και χαρακτήρα. Και καλά τα... εύκολα ματς με Αρσεναλ, Τσελσι, Λεστερ και Τόττεναμ. Από τα δύσκολα παιχνίδια που έχουμε δώσει φέτος δηλαδή με Μπερνλι, Χαλ και Σουονσι, η ομάδα με Χαλ και Σουονσι, έδειξε πως αφενώς μέσα στην έδρα μας τέτοιες ομάδες θα έχουν την τύχη μου όταν παίζω στοίχημα και αφετέρου πως ότι και όταν ένα ματς στραβώνει, έχει και τρόπο να το πάρει.

Η γνώμη μου είναι ότι φέτος το πρωτάθλημα θα το πάρει ο Πεπ. Αλλά για μας πιστεύω ότι φέτος θα πάρουμε την ψηλότερη θέση που θα πάρουμε μεσα στην 3ετια.

Γιατι; Δεν είναι αίσθηση, ούτε μαντεψια. Το επιθετικά μονότονο παιχνίδι, αργά ή γρήγορα γίνεται προβλέψιμο. Λατρευω τον Κλοππ από όταν ήταν στην Μπορούσια. Δεν κρίνω τις τακτικές του, ίσα ίσα, που ο τύπος νομίζω ώρες ώρες πως κάνει ότι μπορεί για να τον αγαπήσω περισσότερο. ΑΛΛΑ, ο Γερμανός παίζει με ένα συγκεκριμένο τρόπο. Το αγκρεσιβ πρέσινγκ στα 3/4 του γηπέδου, κάποια στιγμή σπάει. Και δεν μιλάω για ένα παιχνίδι, μιλάω σε χρόνο. Επίσης όταν επιθετικά κάνεις τα ίδια πράγματα, κάποια στιγμή θα βρει κάποιος πως να σε σταματήσει και μετά θα σε σταματάνε αρκετοι. Το ίδιο έπαθε και στην Γερμανια ο Γιργκεν. Ο μόνος προπονητής που δεν έχουν βρεί αντίδοτο στον τρόπο παιχνιδιού του ειναι ο Πεπ. Γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει.

Υ,Γ Ευχη και κατάρα είναι για όλους μας που υποστηρίζουμε αυτή την ομάδα. Βρήκα νοσταλγό γέρο σε ελληνική επαρχία να μου διηγειται πως έγινε Λιβερπουλ, ποιους παίκτες θαύμασε και πόσο πονάει που δεν μπορούμε να πάρουμε πρωτάθλημα. Μιλάμε για ανθρωπό τουλάχιστον 70 χρόνων, με πρόβατα.

Υ.Γ 1 Οι άλλοι απέναντι έχουν μαζέψει όλη την δεξια λίστα εκεί. Μουρίνιο, Ζλάταν, Πογκμπα, Ρούνει, Καρικ, και η τροχονόμος Βαρβάρα. Φέρτε και άλλους.

Υ.Γ. 2 AVANTI NAPOLI... ;)