Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Είσαι...foul!

Οι γιατροί μου λένε να κοιτάω την υγεία μου και εγώ συνεχίζω να βλέπω Λίβερπουλ φλερτάροντας με την βάρκα....


Θα μιλήσω πολύ ειλικρινά. Όπως άλλωστε κάνω πάντα. Μετά το ματς ήθελα να πάρω φόρα και να κουτουλήσω το κεφάλι μου σε τοίχο. Αδυνατώ πραγματικά να καταλάβω μερικά από τα πράγματα που κάνουμε.

Μπορούσαμε εχθές να φάμε και 2 και 3 γκολ αν η Τσέλσι ήταν πιο τυχερή και ο Μινιολέ δεν έβγαζε το πέναλτι. Αλλά επειδή με τα Αν και τα λόγια ιστορία έγραψε μόνο ο Παπακαλιάτης, εμείς φάγαμε το πιο αστείο από αυτά που θα μπορούσαμε.

Τι κάνεις ρε αγόρι μου; Που κοιτάς; Είναι δυνατόν στο πιο σημαντικό ίσως ματς της χρονιάς έως τώρα να τρως τέτοιο γκολ;

Μετά. Δεν ξέρω τι πρόβλημα έχει ο Κλαιν (κούρασης πάνω από όλα νομίζω) αλλά χθες αν και αμυντικά τα πήγε μια χαρά σε σχέση με άλλους, επιθετικά δεν έκανε απολύτως τίποτα πέρα από λάθη.

Πολύ σημαντική παρουσία ήταν του Ματιπ. Αν εχθές δεν υπήρχε αυτός και υπήρχε αυτός ο Λοβρεν με τον Κλαβαν παρτενέρ, δεν θέλω να φανταστώ τι θα είχε γίνει.

Το λέω αυτό γιατί πραγματικά ο Κροάτης ήταν αλλού νταλού. Αμυντικό η ομάδα στις μεταγραφές δεν είδε οτι υπάρχει η ανάγκη να πάρουμε οπότε βολευόμαστε.

Πολύ καλό παιχνίδι -ίσως ο καλύτερος κατ εμε εχθές- ήταν ο Χέντερσον. Πολύ καθοριστικά κοψίματα πολύ έξυπνες πάσες (από μία προήλθε και το γκολ) και ουσιαστικά ο μόνος που κράταγε το κέντρο ανασταλτικά.

Από κοντά και οι Μίλνερ, Βαινάλντουμ. Ωστόσο ο πρώτος δεν ήταν καθόλου καλός επιθετικά, και ο δεύτερος αμυντικά.

Στον Φιρμίνο δεν μπορώ να συγχωρέσω αυτό που έχασε προ κενής εστίας. Ο Κουτίνιο δεν ξέρω καν αν έπαιζε χθες, και ο Λαλλάνα προσπάθησε, αλλά δεν του έβγαινε τίποτα επιθετικά, αλλά τουλάχιστον αμυντικά έδωσε πολλες βοήθειες.

Τέλος ο Τσαν, βρίσκεται σε περίοδο πολύ κακής φόρμας και τώρα που θα γυρίσει ο Μανέ, μπορεί ο Λαλλάνα να του πάρει την θέση στο κέντρο και αυτός να κάτσει λίγο πάγκο, να στρώσει χαρακτήρα.

Τακτικά ο κλοππ δεν ήταν κακός καθώς έδειξε να μην φοβάται το παιχνίδι σε καμία περίπτωση. Έκλεισε σωστά τους Πέδρο και Αζαρ, αν και ο Κόστα δημιούργησε πολλά προβλήματα, αλλά αυτό πιστεύω έγινε λόγω του ότι ο Λόβρεν τον έχανε διαρκώς.

Αυτό που πραγματικά με χάλασε είναι η μη χρησιμοποίηση είτε του Στάριτζ είτε του Ορίγκι νωρίτερα.

Έχοντας τον Φιρμίνο σε τόσο κακή μέρα και βλέποντας πως ουσιαστικές ευκαιρίες μπορούμε να δημιουργήσουμε μόνο με το να χτυπάμε το κέντρο της με ψηλές μπαλιές, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί περίμενε πάλι το 89΄ για να κάνει την δεύτερή του αλλαγή.

Δεν μπορώ να καταλάβω επίσης εδώ και πολλά ματς γιατί δεν βοηθάει καθόλου την ομάδα από τον πάγκο, με αλλαγές, και όχι με λόγια και παροτρύνσεις. Με πράξεις.

Και αν μου πει -το γνωστό- κάποιος ότι ο πάγκος μας δεν έχει τόση μεγάλη ποιότητα, που είναι και η αλήθεια, είχε ένα μήνα μπροστά του να ενισχύσει το έργο του. Για μένα είναι...foul.

Y.Γ. Αν κάποια ομάδα δικαιούται χθες να λέει ότι την αδικεί το αποτέλεσμα, είναι η Τσέλσι, και όχι εμείς.

Υ.Γ.1 Το πέναλτι για μένα είναι αυστηρότατο.